Copaiba

Copaiba

A Copaiba igen ígéretes illóolaj, sokrétűen használható a nagyon magas beta-caryophyllene tartalma miatt közvetlen  hatással van az immunrendszer CB 2 receptorinak működésére és így erőteljesen hat a szervezet egyensúlyi állapotának (homeosztázis) vissza állítására. A legnagyobb hatása az idegrendszerre és az immunrendszerre fejti ki, ugyanakkor nem kapcsolódik a CB 1 receptorokhoz, melyek aktivitása nem kívánatos pszichoaktív hatást fejt ki a szervezetben. A Copaiba nem tartalmaz cannabinoidokat!

A Copaiba illóolaj a Copaiba fa gyantájából származik, tehát  gyanta begyűjtéséhez a fát úgy lékelik meg mint egy juhar fát, a lékelés során az olaj gyanta kiszivárog a felszínre és ezután lepárlással ebből nyerik ki az illóolajat. A copaiba fa több, mint 30m magasra megnő a trópusi Dél-Amerikában, az Amazonas őserdőben. A fitocanabidok a Copaiba esetében a béta karioffilen, interakcióba lép a sejt felszínén található receptorral és változásokat idéznek elő a sejtekben. 

Olyan támogatással és erővel rendelkezik, ami hatékonyan segíti az immunrendszerünket és a test immunműködését. Olyan támogatással és erővel rendelkezik, ami  a testünk endokrin rendszerét segíti. A doTERRA Copaiba illóolaja igen egyedi, mivel 4 copaiba fajjal dolgoznak, ettől egy erőteljes kémiai spektumot kapunk, egyedi szinergia jön létre a kémiájában. Nem árt a fának fentartható módja az illóolaj begyüjtésének, így van elegendő mennyiség. Nem csak a tisztaság jellemző, hanem a terápiás potenciál is nagyon magas

 A Copaiba olajat széles körben használják kozmetikai termékekben, szappanokban, krémekben, testápolókban és parfümökben. A 16. század óta használják a tradicionális gyógyításban az északi és északkeleti Brazíliában.  Belsőleg alkalmazva támogatja a szív és érrendszer, immunrendszer, emésztő rendszer, idegrendszer és légzőrendszer egészségét. 

Elsődleges felhasználás: Minden idegrendszerrel összefüggő problémánál érdemes használni, mivel támogatja az idegrendszer megfelelő működését. Támogatja a szív- és érrendszer működését. Hozzájárul a megfelelő emésztési funkciók működéséhez, hasi puffadás, hányinger. Fájdalom csillapítás és gyulladás csökkentés. Légzőszervi problémák, mandula gyulladás. Vizelet vissza tartási problémák, húgyuti és hüvely fertőzések. Bőrbetegségek, ekcéma, pikkelysömör. Bőr öregedés, kollagén termelés segítés. Endometriózis, PMS tünetegyüttesre. Szorongás, alvási zavarok. Az időskori elbutulásra, demencia lassítása.

Hogyan alkalmazd: Használható belsőleg nyelv alá 1-2 cseppet naponta akár többször is. Fájó területre kenni ínygyulladás, arthritisz, köszvény. Kéz remegés esetén a tenyérbe csöppenteni 2-3 cseppet, a kézbe óvatosan bedörzsölni, utána jó mélyen inhalálni. Diffuzorban is bártan használhatjuk, hogy gondoskodjunk a helyiség fertőtlenítéséről és nyugodt békés légkört teremtsünk, érdemes más olajokkal kombinálva használni.

A Copaiba illóolajjal számos klinikai vizsgálatot végeztek. A tudományos publikációkat megtalálhatod a www.aromaticsscience.com weboldalon.